Friskvårdsbidrag 2022

Använd ditt friskvårdsbidrag och investera i din hälsa. Vilket för din arbetsgivare resulterar i färre sjukskrivningar, och bättre arbetsresultat.

Friskvårdsbidraget behöver inte användas enbart när du anlitar den lokala tränaren på ditt gym. Idag är friskvårdsbidrag även godkänt för pt online med skräddarsytt tränings- och kostschema.

Friskvårdsbidrag - PTO PT Online

Hur använder jag mitt friskvårdsbidrag?

Du kan köpa tjänsten som vanligt, och använda kvittot som underlag för friskvårdsbidraget. Företag, arbetsplatser och arbetsgivare är idag ofta anslutna till en friskvårdsportal. Vi är anslutna till alla de större portalerna, och du kan även göra ditt köp direkt via dom. Vill du förenkla det kan du även be oss lägga upp det åt dig via portalen, och vår företagsprofil.

Anslutna friskvårdsportaler

Wellnet

Epassi (Tidigare ActiWay)

Är din arbetsplats inte ansluten till någon av friskvårdsportalerna? Det går även bra att redovisa kvittot från oss för ditt friskvårdsbidrag.

Hur betalar jag med Wellnet?

När du ska registrera din betalning via Wellnet så kan du enkelt välja mellan olika friskvårdsaktiviter och göra ditt köp direkt via portaler.

Börja med att söka efter ”Private Training Online” i Wellnet, så kommer du att få upp våra tjänster och kunna göra ditt val. Om du inte hittar oss så är du varmt välkommen att skicka ett mejl så kan vi hjälpa dig steg för steg.

Hur betalar jag med Epassi?

När du ska betala via epassi så fungerar det likt Wellnet. När du får ditt friskvårdsbidrag via epassi så använder du vanligtvis deras app. I denna kan du söka efter ”Private Training Online” och antingen välja ett av våra färdiga paket, eller ange ett eget belopp.

Möjligheten att kunna välja ett eget belopp hos epassi är extra användbart för dig som vill betala en del av tjänsten via friskvårdsbidrag, och resterande via faktura. Självklart utan extra kostnad.

Vad behöver jag för mitt friskvårdsbidrag 2022?

När vi ska framkalla ditt kvitto för friskvårdsbidraget så behöver vi ha ett fastställt inbetalningsdatum. Detta innebär att om du väljer faktura som betalning, behöver denna vara betald innan vi kan skapa ett godkänt friskvårdskvitto.

Om du så snabbt som möjligt vill kunna redovisa ditt kvitto så rekommenderar vi att du väljer kortbetalning, direktbetalning eller Swish. Vilket gör att betalningsdatumet kan fastställas inom 24 timmar från vår sida.

Regler för friskvårdsförmån inom personlig träning

Personlig träning, och även personlig träning online är berättigat för friskvårdsbidrag sedan januari 2018.

Vad är tanken bakom friskvårdsbidraget?

Friskvårdsbidraget är en skattefri löneförmån som idag många företag erbjuder sina anställda. Syftet med friskvårdsförmånen är att företagen i Sverige ska främja hälsostatusen bland sina anställda. Vilket hjälper i arbetet mot gladare, piggare och mer välmående medarbetare. Det leder även till färre sjukskrivningar och sjukdomar bland personalen.

[social_warfare]