Hydrolyserat protein

Ett hydrolyserat protein är ett protein som har brutits ned för att påskynda proteinets upptagningshastigheten och upptaget av aminosyror i kroppen. Vilket i sin tur snabbt skapar en muskeluppbyggande signal vilket inverkar positivt på prestation, återhämtning och dina träningsresultat.

Ett hydrolyserat vassleprotein är överlägset i jämförelse med ett vanligt vassleprotein, när de kommer till upptagningshastighet och kvalité.

Det finns två huvudsakliga proteintyper, den ena är vassleprotein och den andra är kasein.

Vassleproteinet är det något snabbare och även den vanligare proteinsorten, medans kasein är den långsammare proteinkällan som passar bäst före sänggående, alternativt när det är långt mellan måltider.

Köp Hydrolyserat protein

Användning av hydrolyserat protein

Det hydrolyserade proteinet är alltid snäppet bättre än det vanliga, dock är det ofta en prisfråga. Hydrolyserat protein är dyrare än ett vanligt vassleprotein, då den är snäppet mer avancerad i sin framtagning.

Hydrolyserat protein för dig som tränar är extra bra strax före dina träningspass, upptagningshastigheten är så pass hög att det ofta kan jämställas med en ren BCAA-dryck. Det är av stor fördel att ha rikligt med proteiner, och aminosyror i omlopp från exempelvis Hydro Pulse strax före dina träningspass.

Direkt när du vaknar på morgonen

När du vaknar på morgonen är kroppen i ett katabolt (muskelnedbrytande) tillstånd. Då vill du uppnå en toppning av protein och aminosyror för att så snabbt som möjligt vända kroppens tillstånd av muskelnedbrytning till anabolt (muskeluppbyggande). Detta görs absolut bäst med ett hydrolyserat vassleprotein.

Aminosyror och hydrolyserat vassleprotein

Ett hydrolyserat vassleprotein har en högre koncentration av aminosyran Leucin. Denna aminosyra är har bäst effekt för att ”aktivera” muskeluppbyggnad och återhämtningen. Via det hydrolyserade vassleproteinets höga upptagningshastighet kan större del av aminosyrorna tas upp, och ge sin fulla effekt.

14 bästa kosttillskotten för dig som tränar

Fördelar med hydrolyserat vassleprotein

Det finns många fördelar med att välja en hydrolyserad variant av ditt proteintillskott.

1. Skonsamt för magen

Genom att hydrolyserat vassleprotein redan har gjort en del av ”magens jobb” så blir upptagningen enklare, och mer skonsam för din mage och dina tarmar.

2. Förbättrad upptagning av aminosyror

Via det hydrolyserade vassleproteinets höga upptagningshastighet så kan större del av aminosyrorna tas upp, och ge sin fulla effekt.

3. Snabbare återhämtning

Protein i all form hjälper dina muskler att reparera sig, och bli återhämtade efter dina träningspass. Hydrolyserat vassleprotein kan påbörja denna process tidigare via sitt snabba, och effektiva upptag av protein med aminosyrorna.

4. Förbättrad prestationsförmåga

Använder du hydrolyserat vassleprotein före dina träningspass skapar du en anabol signal (muskeluppbyggande), och kan med det rikliga utbudet av aminosyror i omlopp ofta prestera bättre.

Rekommenderat: Hydro Pulse

Hydro Pulse är ett snabbt, rent och hydrolyserat vassleprotein som redan är uppdelat i mycket korta kedjor av aminosyror vilket innebär att Hydro Pulse är mycket lättsmält och att det kan tas upp omedelbart i kroppen.

Genom den snabba upptagningshastigheten som Hydro Pulse uppnår med att vara hydrolyserat så får du snabbt i dig aminosyror, protein, extra tillsatta vitaminer, mineraler och kreatin.

Köp Hydro Pulse