Bencykling

Bencykling är en magövning som är effektiv för att träna hela magpartiet, och då även de sneda magmusklerna.

Du kan enkelt utföra magövningen på resande fot, hemma, utomhus eller på semestern. Detta då bencykling är en magövning som utförs med endast kroppsvikten som träningsredskap.

Teknik och utförande:

Ligg på golvet, eller på en bänk med ryggen mot underlaget. Lyft huvudet och placera armarna på varsin sida av huvudet.

Dra sedan upp dina knän, och gör en cyklande rörelse som är kontrollerad och där du sträcker ut det ena benen, samtidigt som du böjer det andra med knät mot dig. Precis som när du cyklar.

I denna magövning bör du snabbt känna av magträningen, var dock noga med att koppla in just magmusklerna och att du håller magmusklerna spända under tiden som du bencyklar.

Tempo:

Försök att hålla ett så högt tempo som möjligt, utan att du tappar kontakten med magmusklerna. Bencykling är nämligen är övning som även kan användas som en del av ett högintensivt träningspass. Perfekt till träningspass där du utför övningarna fort, men utan att du för den delen tappar effekten av övningen.

Antalet set och reps

Istället för att räkna repetitioner i bencykling, så är det bättre att du räknar tid.

Detta gör du genom att istället för att gruppera dina set i antalet repetitioner, som exempelvis 3 set x 12 månader så skulle en bättre metod i bencykling vara att gruppera övningen i 3 set x 1 minut per set. Du skulle då i praktiken cykla så mycket du kan med benen (utan att tappa kontakt med magmusklerna) under 1 minut. Därefter vilar du en stund, cirka 60 sekunder innan du börjar om på nytt. Du upprepar detta totalt 3 gånger (3 set).

Bencykling är en magövning att träna hemma

Om du vill träna hemma och letar ett bra magövningar att utföra så har vi en separat artikel med flertalet olika och effektiva magövningar att träna hemma.

Skulle du vilja kombinera din magträning hemma med redskap, eller om du även ibland vill träna på gymmet så har vi ytterligare en guide, med de 42 bästa magövningarna (med- och utan utrustning).

Träna hemma med rätt övningar

Nu är vi bekanta med att bencykling är en bra magövning att träna hemma.

Även om magmuskler ofta är snyggt och tilltalande så är det bästa för bra träningsresultat att träna hela kroppen, att variera mellan olika övningar, muskelgrupper och träningsredskap. Ta del av inspiration genom vår sammanfattade artikel