Kissande hunden

Kissande hunden är en bra övning för nybörjare eller som uppvärmningsövning. Övningen fokuserar främst på utsida rumpa och mage.

I denna artikel går vi igenom hur kissande hunden utförs, vilka muskler som tränas och vad som är viktigt att tänka på.

Kissande hunden - Teknik och utförande - Private Training Online

Allt om kissande hunden

Kissande hunden är en bra övning för underkroppen och magen. Mer specifikt riktar övningen in sig på in- och utsida lår samt på utsidan av rumpan. Övningen aktiverar också de djupa magmusklerna då du måste spänna magen för att hålla ryggen rak. Kissande hunden är också fördelaktig för hållningen, och kan minska smärtor i ländryggen. Kissande hunden är även bra som uppvärmningsövning innan tyngre träning med vikter.

Teknik och utförande vid kissande hunden

Börja med att ställa dig på alla fyra med händerna och knäna på golvet. Med fördel kan du använda en träningsmatta. Händerna ska vara direkt under axlarna och knäna under höfterna. Håll blicken riktad framåt. Detta är utgångsläget.

1.) Aktivera din bål och lyft ditt högra ben bort från kroppen, håll ditt knä böjt i en 90-graders vinkel. Lyft benet så högt som din flexibilitet tillåter.

2.) Håll i 3 till 5 sekunder.

3.) Vänd rörelsen genom att sakta sänka knät bakåt mot golvet.

4.) Pausa kort och upprepa, avsluta dina repetitioner på höger sida innan du byter till vänster.

Tips

Försök att hålla överkroppen och bäckenet stilla under hela övningen, jobba enbart med benen och magen. Spänn magen och håll ryggen rak utan att svanka. Gör övningen sakta för maximal kontakt.

Göra kissande hunden tyngre

Kissande hunden med miniband

Om du vill addera extra motstånd så kan du addera ett miniband mellan dina ben. Du utför övningen på samma sätt, men med extra motståndet från mini-bandet.

Kissande hunden med gummiband - Private Training Online

Avslutningsord

Kissande hunden är en perfekt nybörjarövning, uppvärmningsövning eller rehabövning. Den kan också göras med vikter vilket gör den till en effektiv styrkeövning!

Tränings- och kostschema anpassat unikt efter just dig och ditt mål.

  • Personlig tränare
  • Kostrådgivare
  • Skräddarsytt program
  • Direkt i mobilen

+30 000 nöjda kunder!

Vi har sedan starten 2012 hjälpt över 30 000 människor till bättre resultat med individanpassad träning & kost.

Läs mer om PT Online

Kategorier