Pec Deck flyes i maskin

När du tränar Pec deck i maskin så tränar du i en rörelsebana likt flyes. Vilket hjälper dig att isolera träningen mot bröstmusklerna med rätt teknik.

Värt att notera,- Peck Deck har en hög skaderisk vid bristfällande teknik.

Topp-8 bästa bröstövningarna

pec deck flyes

Tekniktips, utförande och tempo

Det viktiga i pec deck är att du tränar med god teknik, för att uppnå detta behöver du träna med en vikt som du kan kontrollera. Börja med lägre vikter, och säkerställ att du får god kontakt med bröstmusklerna, och inte för mycket i axlarna.

Sätt dig på sittdynan och justera höjden så att det känns bekvämt och att du har armarna strax under axelhöjd. Sänk skuldrorna och dra bak axlarna så att bröstet hamnar något utåt. Jobba med kontrollerade rörelser där du känner kontakten i bröstmusklerna.

Håll hela tiden bak axlarna

Låt inte axlarna “åka med rörelsebanan”. Det skapar felaktig belastning på dina axlar och sämre träning av bröstmusklerna.

Pausa gärna en sekund i toppläget samtidigt som du spänner brösten så mycket du kan. Sänk därefter kontrollerat tillbaka viktmotståndet. Detta ger längre TUT (Time under tension) vilket är bra för din muskeltillväxt.

27 tips för att bli starkare

Tempo:

Du är rejält mycket starkare i den excentriska fasen, vilket är den fas då du håller emot viktmotståndet. Nyttja detta genom att låta den excentriska fasen ta 3-5 sekunder.

Musklerna svarar bäst på explosiva repetitioner i den koncentriska fasen, dra upp vikten under cirka 1 sekund.

3 sekunder som du håller emot vikten (vägen tillbaka i pec deck)
1 sekund då du drar upp vikten
Stanna 1 sekund i toppläget innan du påbörjar den excentriska fasen.

Läs mer om excentrisk träning, dess fördel och innebörd.