Träningsmål – Mål med träningen & hur du når dom

Vem sa att ditt träningsmål inte kunde uppnås och vilka stora framgångar har han uppnått för att få rättigheter att sätta dina begränsningar?

Att ta sig till nästa nivå oavsett om det handlar om träning, hälsa eller viktminskning så kommer du kunna få användning av den information och fakta som vi har samlat i vår guide som ska hjälpa dig att nå ditt träningsmål.

Träningsmål - Mål med träningen

8 tips för att snabbare nå sitt träningsmål

10 tips som har en stor inverkan på ditt träningsmål och ditt slutresultat. Att jobba med mentala principer kommer även att göra det roligare att jobba mot ditt träningsmål.

#1 En stark vilja: Du måste vilja det

Alla framgångsrika, inom alla områden började med en del förhoppningar, planeringar och framförallt drömmande. Alla idrottare som uppnått stora prestationer har långt innan de vunnit priserna sett detta i deras fantasier, i deras drömmar.

Träningsmål och hur de uppnås

#2 Tro: Du måste tro på dig själv och ditt mål

Alla framgångar inom alla områden startar med en tro på dig själv, steget att du ska satsa mot målet. Tror du inte att du kan uppnå målet så kommer du att ge upp ditt mål innan knappt har hunnit börja.

#3 Du behöver hålla dina tankar positiva

Tala positivt till dig själv, många elitidrottare använder positiva affirmation i form av exempelvis lappar med positiva citat för att ständigt mata det omedvetna med positiva tankar och ord.

#4 Du behöver inrikta dina kunskaper mot ditt mål

Utveckla kunskaper inom området som du satt ditt mål i. Vill du gå ner i vikt så se till att lära dig mer om kost, varför kroppen svarar på ett visst sätt, hur en viktminskningsprocess går till, läs hur andra gjort osv.

#5 Du behöver tänka och fantisera kring ditt mål

Idéer är början på alla stora möjligheter. Om du vill bli mer vältränad så kan idéer vara olika övningar, träningsprogram, metoder och sätt som du för att jobba mot ditt mål.

#6 Organisera din planering och utveckling

Möjligheten har kommit till dig i form av en tanke eller idé. Steppa upp, bestäm vad du vill uppnå, skapa din plan och sätt planen i handling direkt!

De allra flesta av oss är riktigt bra “starters” men också riktigt dåliga “finishers”.

#7 Du behöver vara bestämd och envis

En av huvudingredienserna när det kommer till att uppnå häpnadsväckane saker är att ett definitivt beslut om att uppnå målet har skapats.

De män och kvinnor som fattar beslut och håller sig stenhård till sina beslut tenderar att i de flesta fall uppnå sitt mål.

#8 Du behöver ha is i magen och kunna nöta igenom när det känns tufft

Att vara tålmodig och nöta på som en programvara när det känns motigt och tufft är av avgörande roll när det kommer till att uppnå sitt mål, och framförallt tiden som det tar att uppnå ditt mål.


För att nå ditt mål ännu snabbare – Eliminera dina mentala motgångar

Vanligt hinder #1: Saknar ett tydligt och väldefinierat mål

Det finns inget hopp om framgång för den person som saknar syfte eller mål.
Om du är ute efter att bygga upp rikedomar, hälsa eller en imponerande fysik så är det första steget att se ditt mål framför dig. Försök att fylla ditt mål med detaljer och känslor. Gör ditt mål så realistiskt och trovärdigt som möjligt.

Vanligt hinder #2: Inte villig att “betala priset”

Du vill hamna i toppen inom din dröm. Du vill ha imponerande fysik eller en hälsa som ger dig kraft och energi. Du vill helt enkelt uppnå ditt mål, du vill ha eller vara det du drömmer om.

  • “We offer no hope for the person who is so indifferent as not to want to get ahed in life, and who is not willing to pay the price”.

Hälsa, muskler, styrka eller mycket pengar är inget som bara dyker upp. Du behöver arbeta tålmodigt mot ditt mål, dag efter dag. Denna steg för steg guide ger dig strategier och fantastiska hjälpmedel, börja redan idag!

Vanligt hinder #3: Använder inte sina erfarenheter och kunskaper på rätt sätt

För att bli duktig inom något så krävs erfarenheter och kunskap. En PT-utbildning är inte tillräckligt om du saknar egna erfarenheter. Om du inte heller kan ta till dig informationen i exempelvis en PT-utbildning på grund av dina bristande erfarenheter inom träning och kost så kommer du inte kunna applicera den nya kunskapen lika effektivt i din roll som personlig tränare.

Saknar du tillräckliga kunskaper så handlar det om att hitta och/eller skaffa de rätta kunskaperna. I dagens samhälle är det enklast att anlita någon som redan besitter dessa kunskaper, i detta fall skulle personlig träning online med unikt anpassade tränings- och kostupplägg kunna vara den professionella hjälp som du behöver för att utvecklas.

  • Det viktigaste är inte vad du vet utan hur du använder det du idag har lärt dig på ett effektivt sätt.

Vanligt hinder #4: Saknar självdisciplin

  • “Discipline comes through self-control,”

träningsmål: Potentiella motgångar

För att uppnå självdisciplin så behöver negativa tankar och känslor att kontrolleras. Innan du kan kontrollera några omständigheter och slutresultat så behöver du lära dig att kontrollera dig själv, dina frestelser och dina negativa tankar.

Vanligt hinder #5: Väntar på det rätta “tillfället”

Att vänta på det rätta tillfället eller att möjligheten ska dyka upp är en av de största anledningarna till att mål inte uppnås. De allra flesta går igenom livet utan att uppnå sitt mål, oavsett om det är en lättare vikt, annat jobb eller finansiellt. Detta på grund av att de väntar på att tillfället ska dyka upp eller att tiden ska bli den rätta.

  • “Start where you stand, and work with whatever tools you may have at your command, and better tools will be found as you go along.”

Vanligt hinder #6: Saknar tålamod

De allra flesta av oss är riktigt bra i starten men sämre i sluttampen. “People are prone to give up at the first signs of defeat.”

När du sätter ett mål så är det bäst att från början vara inställt på att vissa perioder kommer kännas tuffa, ibland kommer du få möta motgång som du är osäker på om du kan ta dig igenom men tillslut kommer du att nå ditt mål, så länge du är tålmodig nog.

Vanligt hinder #7: Svårt att fatta beslut

Det är bra att hålla sig vid sitt beslut, dock så kan många gånger mål behöva justeras utmed vägen. Att blint fastna i beslut med svårigheter att tänka nytt kan orsaka att du inte når ditt mål.

Vanligt hinder #8: Tar få risker

Personerna som inte tar några chanser får generellt ta det som blir kvar efter risktagarna har tagit de dem vill ha.

Överförsiktighet och övermod är bägge lika farliga, de kan bägge förstöra din målplan men ett simpelt steg.

Vanligt hinder #9: Umgås med fel människor

Du blir som du umgås. Känt och sant uttryck, dra dig och anslut dig till människor som vill samma sak som du!

Vanligt hinder #10: Fortsätter att ägna dig åt saker du avskyr

För att bryta negativa tankemönster så är den snabbaste åtgärden du kan göra att sluta att ägna dig åt saker som du vantrivs med.

Vanligt hinder #11: Strävar efter “quick-fix”

Undvik det destruktiva tankesättet att förvänta dig något i utbyte mot ingenting. Quick-fix som personlighetsdrag är vanligt hos människor som ägnar sig åt “jojo bantning”, spel, lotterier osv.

malsattning


Så här ska vi göra för att uppnå träningsmålet

Om vi vill forma vårt egna liv, vanor och resultat så behöver vi programmera in vanor som byggs upp efter dessa principer. Vanor som hjälper oss i vårt målarbete och som hela tiden rör dig i rätt riktning mot ditt mål.

Vårt liv formas efter våra tankar, hur vi ser på oss själva och hur vi ser på omvärlden.
Skapar du inte dina egna vanor efter din passion i livet så kommer dina vanor att skapas slumpmässigt efter det du får uppleva, det du får höra andra säga om dig, det som andra tror är möjligt i livet och allt negativt som vi dagligen får ta del av via exempelvis sociala medier.

Du behöver du formulera en plan som inkluderar:

  1. Vad du behöver göra för att komma igång i ditt målarbete
  2. Vilka nya vanor, rutiner, kunskaper och arbetsmetoder som du behöver utveckla
  3. Delmål och huvudmål
  4. Vilka belöningar som du får vid varje delmål och när du huvudmålet är uppnått.

Första steget mot ditt träningsmål

Som du läst så handlar mycket om planeringen, att veta hur du ska träna, hur du ska äta och sedan att du håller dig till den planen.

Vi hjälper dig med helheten, vi ger dig en skräddarsytt träningsplan, din egna PT Online, regelbundna uppföljningar och nya scheman varje månad. Varje nytt schema anpassas efter din utveckling för att du hela tiden, dag efter dag ska närma dig ditt mål.

Läs mer om våra tjänster inom PT Online