Fällkniven – Teknik och utförande

Fällkniven är en relativt avancerad magövning som utförs med enbart kroppsvikten som träningsredskap.

Övningen tränar magmusklernas alla områden samt framsida lår och höftböjare, övningen bidrar även till en förbättrad kroppskontroll.

Magövning - Fällkniven

Magmuskler är inte bara snyggt, det är viktigt för kroppens funktion, prestationsförmåga och välmående.

En stark mage kommer bland annat att vara fördelaktig i en mängd olika övningar, rörelser och träningsmoment. Inte minst basövningar som till exempel marklyft, militärpress och knäböj.

Teknik och utförande:

1.) Inled övningen liggandes på rygg med benen raka och händerna ovanför ditt huvud.

2.) Dra kontrollerat upp dina ben samtidigt som du gör en situps med överkroppen. Dina händer ska sedan möta dina tår (eller så långt du når) i mitten av övningen, innan du långsamt går tillbaka till startpositionen.

3.) Sträva efter att hålla benen och armarna raka under hela rörelsebanan, samt att tekniken är kontrollerad.

Tempo:

Fällkniven som magövning passar bäst i ett lugnare tempo, där du har god kontakt med magmusklerna och där du fokuserar extra mycket mot teknik och utförande.

Bra riktlinje när det kommer till tempo är att du drar upp överkroppen under cirka 2 sekunder, och att du sedan återgår kontrollerat till startläget under 3 sekunder. Försök att under rörelsebanans gång tänka och isolera kraften mot de muskler som ska tränas och aktiveras, som i detta fallet är magmusklerna.

Den bästa magträningen

Nyckelorden när det kommer till att bygga starta magmuskler och att lyckas med den bästa magträningen är variation och progression.

Variera dina magövningar, prova nya vikter, träningsredskap och varianter för att bygga upp en stark bål och magmuskaltur. Gör sedan detta stegvis tyngre och mer utmanande desto mer vältränade dina magmuskler blir.

För att hjälpa dig på traven med detta så har vi två separata, och mycket användarvänliga guider. Den ena sammanfattar de 42 bästa magövningarna, som är blandad med övningar för gym, kroppsvikt, maskiner och annan utrustning. Sedan ytterligare en, som är inriktat mot magövningar att träna hemma.

Avslutningsord:

Det finns mycket du kan göra för att uppnå så goda resultat som möjligt. Det handlar mycket om träningen, övningarna, hur du tränar, och hur du äter. Allt detta kan vi hjälpa dig med!

Hör av dig till oss för en kostnadsfri konsultation kring din träning, kost och hur just du ska uppnå så bra resultat som möjligt.